Lia Krol Bronzen beelden

Bronzen Beelden Anneke Grönloh

Anneke Grönloh

Anneke Grönloh was een belangrijke artiest omdat ze een van de eerste en meest succesvolle vrouwelijke popzangers in Nederland was. Ze begon haar carrière in de vroege jaren 60 en werd beroemd met liedjes als “Brandend Zand” en “Paradiso”. Ze was ook een voorbeeld en inspiratie voor veel vrouwen in de muziekindustrie en bracht muziek in verschillende talen uit, waardoor haar populariteit verder groeide. Naast haar muzikale carrière was ze ook bekend om haar inzet voor goede doelen en haar rollen in verschillende musicals en tv-programma’s. Haar invloed op de Nederlandse muziek- en cultuurscene zal nog lang voortleven.

Sarina Wiegman

Na haar professionele voetbalcarrière begon ze een succesvolle loopbaan als coach, eerst bij ADO Den Haag en later bij diverse nationale teams. Een hoogtepunt in haar carrière was het winnen van het Europees kampioenschap in 2017 met het Nederlands vrouwenelftal. In 2019 werd ze genomineerd voor de FIFA Women’s Coach of the Year Award. In 2021 leidde ze het Nederlandse team naar de kwartfinales van de Olympische Spelen in Tokio. Wiegman staat bekend om haar tactische inzicht en haar vermogen om spelers op individueel niveau te ontwikkelen. Ze wordt beschouwd als een van de meest succesvolle vrouwelijke voetbalcoaches ter wereld.

Jan Tinbergen

Econoom en nobelprijs winnaar werd Jan Tinbergen werd als mens, beschreven als een zeer intelligente en gewetensvolle persoon, met een passie voor het verbeteren van het leven van mensen en het bevorderen van economische groei en ontwikkeling. Tinbergen was ook een zeer toegewijde familie man en een actieve deelnemer in de politieke en sociale kringen van zijn tijd. Hij stond bekend om zijn bescheidenheid en zijn vermogen om complexe economische vraagstukken op een begrijpelijke en toegankelijke manier uit te leggen. Kortom, hij wordt over het algemeen gezien als een zeer gerespecteerde en bewonderde persoonlijkheid zowel binnen als buiten de economische gemeenschap.